На 18 декември 2020 г. изпълнението на електронните рецепти беше пуснато пилотно в определен брой аптеки.

След направени допълнение и тестове в началото на 2021 година екипът на Алкор Софт пусна изпълнението на електронните рецепти във всички аптеки, които работят с аптечна програма Фарма Про.

Всички аптеки, които работят с аптечна програма Фарма Про могат да изпълняват издадени от лекарите електронни рецепти – бланка 5 и 5А. Това става напълно автоматично след търсене по ЕГН и дата на рецептата предоставени от пациента на гишето. Рецептите се зареждат автоматично, след което минават всички проверки, необходими за валидиране и одобрение от НЗОК. Процесът е изключително бърз и лесен и отнема секунди.

Пълно описание на процеса по изпълнение на електронна рецепта – бланка 5 и 5А можете да видите във видеото.

Изпълнението на бяла електронна рецепта, издадена от лекар, се извършва ръчно в момента. Т.е. рецептата все още не може да бъде изпълнена напълно автоматично, поради уточняване на номенклатурата на изписаните форми от страна на МЗ.

 

Белите електронни рецепти на всеки пациент могат да бъдат намерени на сървъра на НЗИС  и визуализирани на екран, дадена е и възможност при желание от страна на фармацевтите да бъдат отпечатани на принтер, след което да се изпълнят от магистър фармацевтите, както всички бели рецепти до момента.

Екипът на Алкор Софт работи по процеса на автоматизиране и на белите електронни рецепти.

След реализиране на техническа възможност от страна на Националната Здравно-информационна система (НЗИС) за изпълнение на електронните рецепти в оф лайн режим (т.е. когато в аптеката няма свързаност с Интернет), екипът на Алкор Софт ще предостави възможност за изпълнение на електронните рецепти и по този начин.

Всички аптеки, които желаят да изпълняват електронни рецепти мога да разпечатят стикер, който да залепят на витрините си. Стикер за разпечатване можете да намерите ТУК

Всички материали свързани с работата на софтуерните системи, създавани от Алкор Софт ЕООД, можете да гледате и в нашия YouTube channel

 https://www.youtube.com/channel/UCS7w8ykHEcq05Qvv1dV2K_w

На разположение сме за възникнали въпроси!

Екипът на Алкор Софт ЕООД

Тел: 02 418 47 60

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

 

АПТЕЧЕН СОФТУЕР

Компанията е специализирана в създаването на фармацевтичен и медицински софтуер. Дългогодишният ни опит в създаването на специализирани системи ни даде възможност да създадем удобен, интуитивен и лесен за работа софтуер.

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Предлагаме на Възложителите на обществени поръчки (ОП) специализирано софтуерно приложение, което позволява лесно и бързо управление и публикуване на информацията в „Профила на купувача”

ERP СИСТЕМИ

Предлагаме ЕРП системи за управление на фармацевтични и медицински складове и производства.

ЕЛЕКТРОННИ МАГАЗИНИ

Разработваме специализирани електронни магазини и е-дрогерии. Вземете своята е-дрогерия или изградете свой магазин в мрежата.