С два месеца се отлага влизането в сила на чл. 5 ал. 5 от Наредбата за регулиране и регистриране на лекарствата. Това беше решено на срещата между министър Петър Москов и оперативното ръководство на БФС, която се проведе на 07.12.22015 г.

Прилагането на чл.5, ал. 5 или т.нар. ценови коридор за доплащането на пациентите ще започне да се прилага от 16 февруари 2016 г.

Целта на отлагането е да се адаптира цялата система към промените и по този начин да не се допусне възникването на проблеми, които да рефлектират върху пациентие.

За това време ще бъде приспособен аптечния софтуер и ще бъдат предвидени контроли в софтуера на НЗОК, както и операторите в системата ще могат да реализират лекарствата закупени по старата Наредба.

Повече информация можете да намерите ТУК 

Екипът на Алкор Софт ЕООД

АПТЕЧЕН СОФТУЕР

Компанията е специализирана в създаването на фармацевтичен и медицински софтуер. Дългогодишният ни опит в създаването на специализирани системи ни даде възможност да създадем удобен, интуитивен и лесен за работа софтуер.

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Предлагаме на Възложителите на обществени поръчки (ОП) специализирано софтуерно приложение, което позволява лесно и бързо управление и публикуване на информацията в „Профила на купувача”

ERP СИСТЕМИ

Предлагаме ЕРП системи за управление на фармацевтични и медицински складове и производства.

ЕЛЕКТРОННИ МАГАЗИНИ

Разработваме специализирани електронни магазини и е-дрогерии. Вземете своята е-дрогерия или изградете свой магазин в мрежата.